Dobrodošli na strani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije

 

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije povezuje člane in terapevtske centre, ki v Sloveniji ponujajo terapevtsko obravnavo posameznikov, parov in družin po modelu relacijske zakonske in družinske terapije.

Na naši strani boste lahko našli vse pomembne informacije glede delovanja Združenja, izobraževanja, članstva v Združenju in pridobivanja strokovnih nazivov. Prav tako boste našli seznam naših članov in terapevtskih centrov po Sloveniji, ki nudijo zakonsko in družinsko terapijo. Vsako leto pripravljamo tudi strokovna srečanja, s katerimi skrbimo za prenos novih znanj in izkušenj med terapevti in zainteresirano javnostjo.

V Združenju zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije si prizadevamo za visoko kakovostno delo s posamezniki, pari in družinami, spodbujamo znanstveni razvoj modela relacijske zakonske in družinske terapije ter spodbujamo sodelovanje med terapevti, saj verjamemo, da medsebojno sodelovanje pripomore k še bolj učinkovitemu terapevtskemu delu.

Urška Kranjc Jakša, predsednica ZZDTS

Vabilo na XIII. študijski dan: Izzivi terapevtskega dela na daljavo

Do prijave lahko dostopate preko spodje povezave:
https://forms.gle/BB3nM8ujmk4BkKJr5

Dogodek bo potekal v soboto, 17. APRILA 2021, preko spletne aplikacije ZOOM.

Program:

8.50 – 9.00      Registracija udeležencev

9.00 – 9.10      Uvodni pozdrav predsednice Združenja ZDT.SI, Urške Kranjc Jakša

9.10 – 10.40    IZZIVI TERAPEVTSKEGA DELA NA DALJAVO, doc. dr. Mateja Cvetek

»S klientom se pogovarjate o temi, ki je zanj očitno boleča. Pri vašem odzivu klient vstane, vzame škatlico s cigareti in si prižge cigareto. Kako se boste odzvali?« ali »Med pogovorom klient pove, da mu je vroče. Sleče si pulover in pred kamero obsedi zgolj v spodnji majici. Vaš odziv?« Takšnih in podobnih presenečenj v običajni terapevtski praksi nismo vajeni, pri terapijah na daljavo pa se lahko pojavijo. Kakšne odgovore imamo kot terapevti na te izzive?

Predavanje bo izpostavilo tri pomembne vidike terapij na daljavo: (1) etična vprašanja, ki jih pri terapijah na daljavo ne smemo prezreti; (2) praktične rešitve pri izvedbi on‑line terapij; ter (3) odzivi klientov – terapevtska presenečenja in učinkovitost on‑line terapij.

10.40 – 11.00  Odmor

11.00 – 12.30  UPORABA TEHNOLOGIJE IN DIGITALNA VARNOST, dr. Boštjan Čampa, zakonski in družinski terapevt, supervizor ZZDTS

Na predavanju se bomo spoznali z naslednjimi področji: varovanje klientovih podatkov, zakonske zahteve in tehnične rešitve, kako (NE)varno hranimo podatke in na kaj biti pozoren pri fizični hrambi in pri hrambi v »oblaku«, zaščita in varnost v  okviru možnosti uporabe različnih identifikacij, (NE)varna gesla, varnost in zaščita elektronske pošte, računalnika itd. ter pomen varnosti in konfiguracije (WIFI) omrežij, skozi katera se povezujemo navzven. V zaključku bo tudi predstavitev najpogosteje uporabljanih videokonferenčnih orodij.

Predavanje je naravnano praktično, s primeri in konkretnimi prikazi možnih nastavitev oz. uporabe. Namenjeno je predvsem uporabnikom sistema Windows ter uporabnikom pametnih telefonov.

12.30 – 12.40  Odmor

12.40 – 13.10  Skupna diskusija z obema predavateljema

 

Prijava na dogodek:  https://forms.gle/BB3nM8ujmk4BkKJr5

Kotizacija:

  • člani in simpatizerji s poravnano članarino = brez kotizacije
  • študenti ZDŠ / ZDT = brez kotizacije
  • nečlani / zunanji obiskovalci = 20 €
  • študenti ostalih smeri = 10 €

Podatki za nakazilo:

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije, Ulica bratov Učakar 50,
1000 Ljubljana

TRR: SI56 3300-0000-2502-979

Namen: 13 ŠD ter ime in priimek (primer: 13 ŠD Janez Novak)

Referenca: NRC ali datum plačila

Če potrebujete originalni račun za podjetje ali kakšne druge informacije v zvezi z nakazilom, prosimo, kontaktirajte blagajničarko združenja Zarjo Likovnik Klun na elektronski naslov: blagajnik@zdt.si

Veselimo se srečanja z vami!

V imenu Združenja ZDT.SI: organizacijski odbor ZDT.SI

Brezplačna terapevtska pomoč v času pandemije koronavirusa

Spoštovani obiskovalci spletne strani zdt.si, če se v trenutni situaciji srečate z neznanimi občutki in bi vam pogovor z družinskim terapevtom lahko olajšal doživljanje situacije, v kateri ste se znašli zaradi pandemije koronavirusa, smo vam na Združenju zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije pripravili seznam, kjer lahko poiščete brezplačno terapevtsko pomoč.

Za kakršnokoli vprašanje nas lahko kontaktirate na e-naslov: pomoc@zdt.si

Želimo vam veliko zdravja in moči pri soočanju z izzivi trenutnega časa. Ekipa Zdt.si

EVROPSKO ZDRUŽENJE DRUŽINSKIH TERAPEVTOV (EFTA)

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije je bilo konec leta 2018 sprejeto v Evropsko združenje družinskih terapevtov (European Family Therapy Association – EFTA). EFTA je mednarodna organizacija, ki je bila ustanovljena leta 1990 z namenom spodbujati znanstveni razvoj družinske terapije. Njeni glavni cilji so povezovanje in usklajevanje evropskih nacionalnih organizacij, inštitutov in posameznikov na področju družinske terapije in sistemske prakse. EFTA je sestavljena iz 3 zbornic, Zbornice nacionalnih organizacij (EFTA – NFTO), Zbornice izobraževalnih organizacij (EFTA – TIC) in Zbornice družinskih terapevtov (EFTA – CIM).

V zbornico nacionalnih organizacij družinske terapije (EFTA – NFTO) je lahko vključena  le ena organizacija iz posamezne države. Nacionalni predstavnik Slovenije je Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Vsaka članica imenuje dva predstavnika, ki v EFTI zastopata nacionalno združenje. ZDT je kot člana imenoval Barbaro Kreš in Urško Kranjc Jakša.

 

Povezava do spletne strani EFTA

Povezava do splente strani (EFTA-NFTO)

Terapevtski model

VEČ

Terapevti in terapevtski centri

VEČ

Publikacije članov

VEČ