Dobrodošli na strani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije povezuje člane in terapevtske centre, ki v Sloveniji ponujajo terapevtsko obravnavo posameznikov, parov in družin po modelu relacijske zakonske in družinske terapije.

Na naši strani boste lahko našli vse pomembne informacije glede delovanja Združenja, izobraževanja, članstva v Združenju in pridobivanja strokovnih nazivov. Prav tako boste našli seznam naših članov in terapevtskih centrov po Sloveniji, ki nudijo zakonsko in družinsko terapijo. Vsako leto pripravljamo tudi strokovna srečanja, s katerimi skrbimo za prenos novih znanj in izkušenj med terapevti in zainteresirano javnostjo.

V Združenju zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije si prizadevamo za visoko kakovostno delo s posamezniki, pari in družinami, spodbujamo znanstveni razvoj modela relacijske zakonske in družinske terapije ter spodbujamo sodelovanje med terapevti, saj verjamemo, da medsebojno sodelovanje pripomore k še bolj učinkovitemu terapevtskemu delu.

Urška Kranjc Jakša, predsednica ZZDTS

NAPOVEDUJEMO XII. kongres Združenja zakonskih in družinskih terapevtov

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije vas vabi k udeležbi na XII. kongresu Zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije z mednarodno udeležbo z naslovom Doživljanje odnosov v digitalni dobi: osamljenost, zasvojenost in digitalna demenca. Kongres bo potekal preko spleta in bo izveden v dveh delih.

Tema doživljanje odnosov v digitalni dobi: osamljenost, zasvojenost in digitalna demenca nas je nagovorila zaradi njene aktualnosti in njenih razsežnostih, ki poleg biološkega, neposredno vplivajo in oblikujejo tudi psihološko in duhovno dimenzijo življenja posameznika in družbe. S tokratnim kongresom želimo prispevati k stroki in dvigniti raven ozaveščenosti o pomenu, ne le časovnih omejitev, ustreznega načina uporabe in kvalitete izbranih vsebin, ki jih uporabniki spremljamo preko zaslonov, pač pa k ozaveščanju o nekemičnih oblikah zasvojenosti ter tveganih spletnih vedenjih, ki lahko pomembno prispevajo k razvoju duševnih motenj, s katerimi se psihoterapevti srečujemo v praksi.

Odprte so prijave za udeležbo na kongresu, ki bo potekal v dveh delih:

  • Prvi del, 25. septembra 2021, plenarno predavanje prof. dr. Manfred Spitzer, okrogla miza z gosti Miha Krmali, Nuša Klepec – LOGOUT in dr. Špela Selak – NIJZ in izkustvena delavnica za terapevte LOGOUT;
  • Drugi del, 27. novembra 2021, plenarno predavanje Miha Kramli, prispevki raziskovalnih in strokovnih del iz psihoterapevtske prakse ter izkustvene delavnice.

Objavljamo tudi POZIV za oddajo prispevkov za kongres, v katerih lahko predstavite svoje raziskovalno in strokovno delo. Rok za oddajo povzetkov prispevkov smo podaljšali do 10. oktobra 2021.

Celostno informacijo o letošnjem kongresu dobite tu: XII. KONGRES ZZDTS NAPOVEDNIK IN PROGRAM

—————————————————————————————–

PRIJAVA IN KOTIZACIJA

Kotizacija za oba dneva kongresa je enotnaKotizacije ne vračamo, lahko pa v primeru vaše odsotnosti po prehodni najavi spremembe z vašo kotizacijo obišče kongres nekdo drug.

PODATKI ZA NAKAZILO
Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije
Ulica bratov Učakar 50
SI-1000 Ljubljana
TRR:SI56 3300-0000-2502-979 (Delavska hranilnica d.d.)

NAMEN12K ter ime in priimek (primer: 12K Meta Plešej) – brez podatka o imenu in priimku si pridržujemo pravico, da vas ne uvrstimo na seznam plačanih prijav.

Namen v primeru, da plačujete kotizacijo in članarino12ČK ter ime in priimek (primer: 12ČK Meta Plešej) – brez podatka o imenu in priimku si pridržujemo pravico, da vas ne uvrstimo na seznam plačanih prijav.

REFERENCA: v primeru plačevanja preko elektronskega bančništva lahko označite polje NRC ali napišete le datum plačila.

VIŠINA KOTIZACIJE
Člani z vsemi poravnanimi članarinami
do vključno leta 2021
130€           
Člani z neporavnano članarino za leto 2021
* Prosim preverite svoje pretekle obveznosti iz
naslova plačila članarine. Letna članarina znaša 40€.
Poskrbite, da imate poravnane vse članarine preteklih let.
170€         
Študentje, brezposelni in upokojenci 70€
Zunanji udeleženci 140€

*Če potrebujete račun na podjetje ali kakšne druge informacije v zvezi z nakazilom, prosimo, kontaktirajte Zarjo Likovnik Klun na elektronski naslov: blagajnik@zdt.si.
**Kdor bi se želel včlaniti, dobi vpisnico na sledeči povezavi: Vpisnica, ki jo prav tako izpolnjeno pošlje na zgornji naslov.

Veselimo se vašega odziva in srečanja z vami!

Prisrčno vabljeni,
Organizacijski odbor XII. kongresa ZDT.si

BREZPLAČNA TERAPEVTSKA POMOČ V ČASU PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Spoštovani obiskovalci spletne strani zdt.si, če se v trenutni situaciji srečate z neznanimi občutki in bi vam pogovor z družinskim terapevtom lahko olajšal doživljanje situacije, v kateri ste se znašli zaradi pandemije koronavirusa, smo vam na Združenju zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije pripravili seznam, kjer lahko poiščete brezplačno terapevtsko pomoč.

Za kakršnokoli vprašanje nas lahko kontaktirate na e-naslov: pomoc@zdt.si

Želimo vam veliko zdravja in moči pri soočanju z izzivi trenutnega časa. Ekipa Zdt.si

EVROPSKO ZDRUŽENJE DRUŽINSKIH TERAPEVTOV (EFTA)

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije je bilo konec leta 2018 sprejeto v Evropsko združenje družinskih terapevtov (European Family Therapy Association – EFTA). EFTA je mednarodna organizacija, ki je bila ustanovljena leta 1990 z namenom spodbujati znanstveni razvoj družinske terapije. Njeni glavni cilji so povezovanje in usklajevanje evropskih nacionalnih organizacij, inštitutov in posameznikov na področju družinske terapije in sistemske prakse. EFTA je sestavljena iz 3 zbornic, Zbornice nacionalnih organizacij (EFTA – NFTO), Zbornice izobraževalnih organizacij (EFTA – TIC) in Zbornice družinskih terapevtov (EFTA – CIM).

V zbornico nacionalnih organizacij družinske terapije (EFTA – NFTO) je lahko vključena  le ena organizacija iz posamezne države. Nacionalni predstavnik Slovenije je Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Vsaka članica imenuje dva predstavnika, ki v EFTI zastopata nacionalno združenje. ZDT je kot člana imenoval Barbaro Kreš in Urško Kranjc Jakša.

 

Povezava do spletne strani EFTA

Povezava do splente strani (EFTA-NFTO)

Terapevtski model

VEČ

Terapevti in terapevtski centri

VEČ

Publikacije članov

VEČ