ZDRUŽENJE ZAKONSKIH IN DRUŽINSKIH TERAPEVTOV SLOVENIJE

VABI NA

XI. KONGRES Z MEDNARODNO UDELEŽBO

Z NASLOVOM

SOOČANJE Z IZGUBAMI IN ŽALOVANJEM

27. in 28. MAREC 2020
TEOLOŠKA FAKULTETA
PLENARNO PREDAVANJE V PETEK, 27.3.2020
dr. Vesna Radonjič Miholič, spec. klin. psih, z dolgoletnimi izkušnjami iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije – Soča.
PLENARNO PREDAVANJE V SOBOTO, 28.3.2020
Joanna Hewitt Evans, MA, UKCP Gestalt terapevt, EAIP integrativni psihoterapevt, supervizorka in trenerka, deluje v zasebni praksi v Veliki Britaniji in je gostujoča trenerka v več državah po Evropi. Še posebej rada ima Slovenijo, kjer že vrsto let gostujoči trener Inštituta IPSA

Dobrodošli na strani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije

 

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije povezuje člane in terapevtske centre, ki v Sloveniji ponujajo terapevtsko obravnavo posameznikov, parov in družin po modelu relacijske zakonske in družinske terapije.

Na naši strani boste lahko našli vse pomembne informacije glede delovanja Združenja, izobraževanja, članstva v Združenju in pridobivanja strokovnih nazivov. Prav tako boste našli seznam naših članov in terapevtskih centrov po Sloveniji, ki nudijo zakonsko in družinsko terapijo. Vsako leto pripravljamo tudi strokovna srečanja, s katerimi skrbimo za prenos novih znanj in izkušenj med terapevti in zainteresirano javnostjo.

V Združenju zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije si prizadevamo za visoko kakovostno delo s posamezniki, pari in družinami, spodbujamo znanstveni razvoj modela relacijske zakonske in družinske terapije ter spodbujamo sodelovanje med terapevti, saj verjamemo, da medsebojno sodelovanje pripomore k še bolj učinkovitemu terapevtskemu delu.

Urška Kranjc Jakša, predsednica ZZDTS

Utrinki iz XII. študijskega dne, 19.10.2019

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije je v soboto, 19. oktobra, na Teološki fakulteti v Ljubljani organiziralo XII. študijski dan z naslovom “KO SE KLIENT IN TERAPEVT ZGREŠITA”.

Letošnji predavateljici sta bili:

dr. Barbara Kreš, terapevt ZDT: “SAMORAZKRIVANJE IN DRUGI IZZIVI TERAPEVTSKEGA ODNOSA”

Maja Perec, dr. med., spec. psih., edukantka skupinske analize: KRITERIJI ZA VKLJUČEVANJE IN IZKLJUČEVANJE PACIENTOV V TERAPEVTSKI PROCES

Vabilo

EVROPSKO ZDRUŽENJE DRUŽINSKIH TERAPEVTOV (EFTA)

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije je bilo konec leta 2018 sprejeto v Evropsko združenje družinskih terapevtov (European Family Therapy Association – EFTA). EFTA je mednarodna organizacija, ki je bila ustanovljena leta 1990 z namenom spodbujati znanstveni razvoj družinske terapije. Njeni glavni cilji so povezovanje in usklajevanje evropskih nacionalnih organizacij, inštitutov in posameznikov na področju družinske terapije in sistemske prakse. EFTA je sestavljena iz 3 zbornic, Zbornice nacionalnih organizacij (EFTA – NFTO), Zbornice izobraževalnih organizacij (EFTA – TIC) in Zbornice družinskih terapevtov (EFTA – CIM).

V zbornico nacionalnih organizacij družinske terapije (EFTA – NFTO) je lahko vključena  le ena organizacija iz posamezne države. Nacionalni predstavnik Slovenije je Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Vsaka članica imenuje dva predstavnika, ki v EFTI zastopata nacionalno združenje. ZDT je kot člana imenoval Barbaro Kreš in Urško Kranjc Jakša.

 

Povezava do spletne strani EFTA

Povezava do splente strani (EFTA-NFTO)

Izšel je zbornik X. kongresa ZDT.SI 2019!

Do zbornika lahko dostopate preko spodnje povezave:

Zbornik

Terapevtski model

VEČ

Terapevti in terapevtski centri

VEČ

Publikacije članov

VEČ