Dobrodošli na strani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije

 

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije povezuje člane in terapevtske centre, ki v Sloveniji ponujajo terapevtsko obravnavo posameznikov, parov in družin po modelu relacijske zakonske in družinske terapije.

Na naši strani boste lahko našli vse pomembne informacije glede delovanja Združenja, izobraževanja, članstva v Združenju in pridobivanja strokovnih nazivov. Prav tako boste našli seznam naših članov in terapevtskih centrov po Sloveniji, ki nudijo zakonsko in družinsko terapijo. Vsako leto pripravljamo tudi strokovna srečanja, s katerimi skrbimo za prenos novih znanj in izkušenj med terapevti in zainteresirano javnostjo.

V Združenju zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije si prizadevamo za visoko kakovostno delo s posamezniki, pari in družinami, spodbujamo znanstveni razvoj modela relacijske zakonske in družinske terapije ter spodbujamo sodelovanje med terapevti, saj verjamemo, da medsebojno sodelovanje pripomore k še bolj učinkovitemu terapevtskemu delu.

Urška Kranjc Jakša, predsednica ZZDTS

X. KONGRES ZAKONSKIH IN DRUŽINSKIH TERAPEVTOV SLOVENIJE Z MEDNARODNO UDELEŽBO

“DESETI  KONGRES ZAKONSKIH IN DRUŽINSKIH TERAPEVTOV SLOVENIJE Z MEDNARODNO UDELEŽBO” z naslovom “S PSIHOTERAPIJO DO ZDRAVIH ODNOSOV” bo potekal 29. in 30. marca 2019 na Teološki fakulteti v Ljubljani.

Na dvodnevnem kongresu z udeležbo mednarodnih strokovnjakov in študentov s področja mentalnega zdravja bo imela plenarno predavanje z naslovom “ADHD – motnja pozornosti in hiperaktivnosti” Dr. sc. Vesna Hercigonja Novković, integrativna psihoterapevtka z doktoratom Medicinske fakultete v Zagrebu, direktorica Poliklinike Kocijan Hercigonja, podpredsednica Inštituta D.O.M., Inštituta za psihoterapijo in svetovanje otrokom, družini ter mladim in podpredsednica Združenja EIATSCYP (European Interdisciplinary Association for Therapeutic Services for Children and Young People).

Več o ADHD
 

Na kongresu bo imel predavanje z naslovom “DUŠEVNE MOTNJE PRI OTROCIH IN MLADOSTNIKIH” tudi Gašper Grobelšek, doktor medicine in specialist otroške in mladostniške psihiatrije, član Izvršnega odbora Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo, ki deluje v okviru Slovenskega zdravniškega društva, diplomirani terapevt medicinske hipnoze in član Društva za medicinsko hipnozo Slovenije. Adolescent Identity Treatment (AIT) terapevt in stažist zakonske in družinske terapije na Družinskem inštitutu Bližina.

 
Več o duševnih motnjah pri otrocih in mladostnikih
 

Več o vsebini kongresa in podrobnostih glede prijave in oddaje prispevkov najdete na spodnji povezavi:

Vabilo na kongres

Invitation to the Congress

Terapevtski model

VEČ

Terapevti in terapevtski centri

VEČ

Publikacije članov

VEČ