DESETI KONGRES ZAKONSKIH IN DRUŽINSKIH TERAPEVTOV SLOVENIJE z mednarodno udeležbo je potekal 29. in 30. marca 2019 na Teološki fakulteti v Ljubljani. Vsebino prispevkov je usmerjal naslov S PSIHOTERAPIJO DO ZDRAVIH ODNOSOV.

Prvi dan dvodnevnega kongresa je imel plenarno predavanje z naslovom “Duševne motnje pri otrocih in mladostnikih” Gašper Grobelšek dr.med., specialist otroške in mladostniške psihiatrije, član Izvršnega odbora Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo, ki deluje v okviru Slovenskega zdravniškega društva, diplomirani terapevt medicinske hipnoze in član Društva za medicinsko hipnozo Slovenije. Adolescent Identity Treatment (AIT) terapevt in stažist zakonske in družinske terapije na Družinskem inštitutu Bližina.

Drugi dan kongresa je svoj plenarni prispevek z naslovom “ADHD – motnja pozornosti in hiperaktivnosti” predstavila Dr.sc. Vesna Hercigonja Novković, integrativna psihoterapevtka z doktoratom Medicinske fakultete v Zagrebu, direktorica Poliklinike Kocijan Hercigonja, podpredsednica Inštituta D.O.M., Inštituta za psihoterapijo in svetovanje otrokom, družini ter mladim in podpredsednica Združenja EIATSCYP (European Interdisciplinary Association for Therapeutic Services for Children and Young People).

Poleg plenarnega programa je bilo na kongresu prijavljenih še 25 strokovnih in znanstvenih prispevkov v petih sekcijah. Predstavljeni sta bili tudi dve delavnici.

Zbornik

Kongres ZDT 2019, urnik

Vabilo-na-kongres-za-javnost