VII. Kongres ZDT

09.04.2016

SEDMI KONGRES ZAKONSKIH IN DRUŽINSKIH TERAPEVTOV SLOVENIJE z mednarodno udeležbo je potekal 8. in 9. aprila 2016 na Teološki fakulteti v Ljubljani. Vsebino prispevkov je usmerjal naslov MEDSEBOJNI ODNOSI IN SPREMEMBE V TERAPIJI.

Sedmi kongres so zaznamovali trije plenarni predavatelji. Prvi dan je dr. T. Leanne Campbell, soustanoviteljica in direktorica Centra za EFT Vancouver Island in Campbell & Fairweather Psychology Group (http://www.cfpsych.ca/dr-t-leanne-campbell/), predavala o Ključnih momentih sprememb v zakonski in družinski terapiji.

Drugi dan kongresa je svoj plenarni prispevek z naslovom Relacijske potrebe, uglaševanje in prisotnost v psihoterapiji predstavil dr. Gregor Žvelc, integrativni psihoterapevt, diplomirani transakcijski analitik in doktor znanosti s področja klinične psihologije, mednarodni učitelj in supervizor integrativne psihoterapije v okviru International Integrative Psychotherapy Association (IIPA), ustanovitveni član IIPA, urednik mednarodne revije International Journal of Integrative Psychotherapy in direktor Inštituta ter vodja izobraževanj iz integrativne psihoterapije in transakcijske analize na Inštitutu IPSA. Izobraževal se je tudi iz drugih psihoterapevtskih smeri (kognitivno-vedenjska terapija, analitična psihoterapija, EMDR).

Tretje plenarno predavaje z naslovom Senca travme: družinske posledice in prilagajanje travmatičnih izkušenj je predstavila dr. Trudy Mooren, klinična psihologinja, zaposlena na Foundation Centrum ’45 na Nizozemskem (National Institute for Specialised Diagnostics and Treatment of Psycho-traumatic Problems), specializirana za področje travm, ki izvaja tudi skupinske psihoterapije z več družinami hkrati (Multifamily Group Treatment – MFGT).

Poleg bogatega plenarnega programa je bilo na kongresu prijavljenih še 31 prispevkov v šestih sekcijah. Predstavljene so bile tudi tri delavnice.

 

– Zbornik

– Vabilo in program