Psihoterapevtske zgodbe

17.05.2010

Na mednarodni dan družine, v soboto 15. maja 2010, je v organizaciji Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije, v veliki dvorani hotela Lev v Ljubljani, potekal dan relacijske družinske terapije z naslovom »Psihoterapevtske zgodbe«. S kratkim nagovorom so nas pozdravili in podprli naša prizadevanja za približevanje družinske terapije ljudem, ki jo potrebujejo, minister za pravosodje Aleš Zalar, varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Dogodka se je udeležilo več kot 350 udeležencev, med katerimi so bili tudi številni ostali pomembni gostje, med drugimi poslanki državnega zbora mag. Julijana Bizjak Mlakar in Alenka Jeraj, ga. Marjeta Ferlan Istinič z Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, dekan Teološke fakultete dr. Stanko Gerjolj ter mag. Martina Jenkole iz strokovne službe Varuha človekovih pravic.

Predavatelji so predstavili »zgodbe« iz relacijske družinske terapije, ter predstavili način dela pri različnih stiskah in težavah, s katerimi se ljudje obrnejo na terapevte. Z video prikazi so pritegnili pozornost publike, v kateri so bili tako strokovnjaki kot laiki in približali svoje delo tudi tistim, ki ga še ne poznajo. Med tiskovno konferenco smo predstavili tudi svoja stališča do osnutka zakona o psihoterapevtski dejavnosti, ki se nam v sedanji obliki ne zdi sprejemljiv, saj med psihoterapevte ne uvršča družinskih in zakonskih terapevtov z javno veljavno izobrazbo, ki jo podeljuje Univerza v Ljubljani.

Tako novinarji kot drugi udeleženci so imeli možnost dobiti odgovore na svoja vprašanja v zvezi z našim delom, kako so o tem poročali, pa si lahko ogledate na spodnjih povezavah: