IX. študijski dan “Delam dobro”

22.10.2016

Naslov devetega študijskega dne ZZDTS, ki je potekal 22. 10. 2016, je bil DELAM DOBRO.

Uvodni del je bil namenjen predstavitvi prizadevanj za normativno ureditev psihoterapije v Sloveniji, o čemer sta udeležence seznanila dr. Lucija Hrovat, predsednica ZZDTS, in prof. dr. Christian Gostečnik.

Glavna predavateljica je bila Jasna Klara Lipovšek, dr. med., ki specializira otroško in mladostniško psihiatrijo in je zaključila izpopolnjevanje iz zakonske in družinske terapije. V svojem predavanju z naslovom Pedopsihiatrična obravnava samomorilnega mladostnika je nazorno in jasno predstavila številne konkretne strokovne situacije, izzive ter terapevtske izkušnje.

O svoji samostojni terapevtski poti sta spregovorila tudi naša člana Janez Logar in Alenka Lanz iz centra Toplina v Kranju. Svoje izkušnje, ki sta jih na tej poti pridobila sta podelila z udeleženci.

Prof. dr. Christian Gostečnik in  članica ZZDTS dr. Sabino Jurič Šenk sta predstavila njeno knjigo Kako najti moč za samopomoč? Odgovori na vprašanja ljudem v stiski.

Tudi ta študijski dan je potekal v sproščenem, družabnem in strokovnem vzdušju in se zaključil s sejo izvršilnega odbora ZZDTS.

– Vabilo in program