IV. študijski dan “Nasproti novim izzivom”

22.10.2011

Dne 22. 10. 2011 je Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije organiziralo četrti študijski dan z naslovom NASPROTI NOVIM IZZIVOM. Tudi tokrat so naši terapevti s svojimi kolegi podelili zanimiva znanja, izkušnje, poglede in problematike, ki so povezane z delom družinskega terapevta.

Lucija Smrdel je spregovorila o našem poklicu in zakonodaji. S pridobljenim znanjem do novih in bolj učinkovitih rešitev je bil naslov prispevka, s katerim je udeležence nagovoril dr. Peter Metlikovič.

Dr. Peter Metlikovič in Drago Jerebic sta predstavila anketo o novem vodstvu.

Po odmoru, ki je vsakoletna, prijetna izkušnja srečanja kolegov, družinskih terapevtov,  je dr. Robert Cvetek predstavil raziskovanje v zakonski in družinski terapiji, sledila je predstavitev pravilnika o podeljevanju in podaljševanju nazivov ZDT, ki sta jo pripravila dr. Robert Cvetek in Drago Jerebic, spec. ZDT.

Dr. Peter Metlikovič je bil moderator pogovora z ustanovitelji terapevtskih centrov, ki je nosil naslov Kako sem ustanovil/a svoj center.

Ob koncu študijskega dne pa je prof. dr. Christian Gostečnik predstavil svojo novo knjigo Inovativna relacijska družinska terapija.