Forum inovacij – Relacijska družinska terapija

06.12.2010

 

Ko človek sliši besedo inovacija, pomisli na izumitelje v podjetjih ali znanstvenike v belih haljah, ki izdelujejo nov izdelek, pa naj bo to nov strojček ali pa recimo novo zdravilo.

  • To je preozko pojmovanje.
  • Zgodovinsko gledano smo inovirali državne ureditve, šolstvo, zdravstvo, pravice, vrednote in še kaj.
  • Inovacija je nov odziv na nove razmere in samo inovacije lahko razrešijo današnje ekološke, socialne in druge družbene probleme!

 

Relacijska družinska terapija je nov odziv na zaskrbljujoče razmere: prepogosto nam spodrsne v našem starševstvu, vedno več zvez razpade, naraščajo zasvojenosti, depresija, tesnobe, nasilje.

  • Relacijska družinska terapija, ki jo je razvil prof. dr. Christian Gostečnik,uspešno in znanstveno podprto pomaga ob takih težavah. Podiplomski študij na Univerzi v Ljubljani je zaključilo že preko 200 terapevtov!
  • Preko 25 psihoterapevtskih centrov po Sloveniji s preko 80 zaposlenimi in združenje www.ZDT.SI s preko 160 člani govori samo zase in predstavlja uspešen primer prenosa znanja in inovacije z UL v prakso.

 

Mednarodna komisija nam je letos dodelila drugo mesto v kategoriji inovativnih storitev na 5. Forumu inovacij, ki je bil 2 in 3. decembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

http://www.foruminovacij.si/sfi/program

 

– Vabilo medijem

 

 

Prevedi »