07.11.2020

ENAJSTI KONGRES ZAKONSKIH IN DRUŽINSKIH TERAPEVTOV SLOVENIJE z naslovom SOOČANJE Z IZGUBAMI IN ŽALOVANJEM je potekal 06. in 07. november 2020 preko spletne aplikacije ZOOM.

Prva plenarna predavateljica Joanna Hewitt Evans, EAIP integrativna psihoterapevtka, MA, UKCP Gestalt terapevtka, je imela predavanje z naslovom “Življenje s smrtjo ali Življenje z izgubo”,

druga plenarna predavateljica dr. Vesna Radonjič Miholić, spec. klin. psih., je imela predavanje z naslovom “O žalovanju ob nenadni smrti bližnjega”.

 

Poleg plenarnih predavanj je bilo na kongresu v treh sekcijah predstavljenih 18 prispevkov in 2 delavnici. Terapevti, študentje in raziskovalci so se v predstavitvah rezultatov lastnih raziskav, analiz primerov in izkušenj iz terapevtske prakse dotaknili različnih tematik, kot so: žalovanje ob izgubah zaradi neplodnosti, terapevtsko-edukativno delo z žalujočimi otroki in mladostniki, partnerska terapija v procesu žalovanja zaradi izgube otroka, žalovanje v procesu okrevanja od zasvojenosti z alkoholom,  proces žalovanja pri amputaciji dela telesa,  idr.

Na kongresu je bila tudi volilna skupščina.

XI. kongres ZDT 2020 | VABILO

XI. kongres ZDT 2020 | URNIK

XI. kongres ZDT 2020 | ZBORNIK