Aktualni dogodki

XII. KONGRES ZAKONSKIH IN DRUŽINSKIH TERAPEVTOV SLOVENIJE

Spoštovani!

Odprt je prostor za prijave in aktivno udeležbo na osrednjem letnem dogodku Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije, XII. kongresu, ki ga organiziramo z naslovom Doživljanje odnosov v digitalni dobi: osamljenost, zasvojenost, digitalna demenca. XII. kongres je postavljen v duhu časa pandemije Covida-19, ki še zmeraj močno vpliva na naša življenja in vedenja, zato bo potekal v spletni obliki.

Ponosni smo, da XII. kongres odpiramo 25. septembra 2021 s plenarnim predavanjem psihiatra in nevroznanstvenika prof. dr. Manfreda Spitzerja, enim najglasnejših kritikov prekomerne uporabe ekranov in vodilnih nemških raziskovalcev delovanja možganov. Svoja znanja in poglede bo z nami delil v dveh ločenih predavanjih, in v pogovoru, kjer bo odgovarjal na naša vprašanja. Predavanji in pogovor bodo v angleškem jeziku.

Multidisciplinarni timi strokovnjakov opozarjajo na digitalno preobremenjenost in posledice prekomerne uporabe ekranov, ter s tem povezanih škodljivih vedenj, ki spremljajo in poglabljajo duševne stiske posameznikov. O rešitvah in usmeritvah, kot izhodu iz te svojevrstne krize sodobnosti, se bomo pogovarjali na okrogli mizi z gosti: dr. Špelo Selak – NIJZ, Nušo Kmetec, mag. psih. – LOGOUT in terapevtom Miho Kramlijem – Center za zdravljenje zasvojenosti Nova Gorica, ki se v svojem delu dnevno srečujejo z različnimi segmenti digitalne preobremenjenosti in izvajajo praktične programe za uporabnike. Okrogla miza bo v slovenskem jeziku.

Pogovore s strokovnjaki bo povezovala in vodila Barbara Holcman Vicozi, predstavnica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Prvi del kongresa bomo sklenili z izkustveno delavnico LOGOUT – Centra pomoči pri prekomerni rabi interneta, v kateri nam bodo predstavljena orodja in intervencije, ki jih lahko psihoterapevti uporabimo pri delu z družinami

Nato se ponovno srečamo v drugem delu XII. kongresa, 27. novembra 2021, kjer bo plenarni predavatelj terapevt Miha Kramli predaval o psihoterapiji pri zasvojenosti od digitalnih medijev.

Doživljanje odnosov v digitalni dobi: osamljenost, zasvojenost, digitalna demenca so imanentne izzivom, ki jih izkušajo posamezniki, pari in družine, katerih psihološki izzivi so jedro naših strokovnih in znanstvenih raziskovanj. Prav te bodo v obliki znanstveno raziskovalnih in strokovnih prispevkov ter izkustvenih delavnic predstavljeni v drugem delu kongresa.

Vljudno vabljeni, da s svojim prispevkom obogatite naš dogodek in se s svojim delom predstavite udeležencem letošnjega XII. kongresa. Povzetek prispevka lahko do 10. oktobra 2021 oddajte na povezavi https://zdt.si/oddaja-prispevka/ .

Želimo si, da se boste tudi letos v velikem številu odzvali našemu povabilu. Na kongres se prijavite na povezavi https://zdt.si/prijava-na-kongres/ .

Prisrčno vabljeni,

dr. Stvarnik Alja, vodja organizacijskega odbora XII. kongresa ZZDTS

 

XII. KONGRES ZZDTS NAPOVEDNIK IN PROGRAM (1)