Aktualni dogodki

XII. KONGRES ZAKONSKIH IN DRUŽINSKIH TERAPEVTOV SLOVENIJE

Napovedujemo XII. kongres Zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije z mednarodno udeležboTokratna edicija je usmerjena k razmisleku o Doživljanju odnosov v digitalni dobi: osamljenost, zasvojenost in digitalna demenca. Kongres bo potekal preko spleta in bo v dveh delih.

Tema doživljanje odnosov v digitalni dobi: osamljenost, zasvojenost in digitalna demenca nas je nagovorila zaradi njene aktualnosti in njenih razsežnostih, ki poleg biološkega neposredno vplivajo in oblikujejo tudi psihološko in duhovno dimenzijo življenja posameznika in družbe. S tokratnim kongresom želimo prispevati k stroki in dvigniti raven ozaveščenosti o pomenu, ne le časovnih omejitev, ustreznega načina uporabe in kvalitete izbranih vsebin, ki jih uporabniki spremljamo preko zaslonov, pač pa k ozaveščanju o nekemičnih oblikah zasvojenosti ter tveganih spletnih vedenjih, ki lahko pomembno prispevajo k razvoju duševnih motenj, s katerimi se psihoterapevti srečujemo v praksi.

Odprte so prijave za udeležbo na kongresu, ki bo potekal v dveh delih:

  • Prvi del, 25. septembra 2021, predavanjem dr. Manfreda Spitzerja in okroglo mizo z gosti organizacije LOGOUT in NIJZ;
  • Drugi del, 27. novembra 2021, s prispevki raziskovalnih in strokovnih del iz psihoterapevtske prakse.

Objavljamo tudi POZIV za oddajo prispevkov za kongres, v katerih lahko predstavite svoje raziskovalno in strokovno delo. Več o teh vsebinah si preberite v tokratnih E-novicah.