Dobrodošli na strani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije

 

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije povezuje člane in terapevtske centre, ki v Sloveniji ponujajo terapevtsko obravnavo posameznikov, parov in družin po modelu relacijske zakonske in družinske terapije.

Na naši strani boste lahko našli vse pomembne informacije glede delovanja Združenja, izobraževanja, članstva v Združenju in pridobivanja strokovnih nazivov. Prav tako boste našli seznam naših članov in terapevtskih centrov po Sloveniji, ki nudijo zakonsko in družinsko terapijo. Vsako leto pripravljamo tudi strokovna srečanja, s katerimi skrbimo za prenos novih znanj in izkušenj med terapevti in zainteresirano javnostjo.

V Združenju zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije si prizadevamo za visoko kakovostno delo s posamezniki, pari in družinami, spodbujamo znanstveni razvoj modela relacijske zakonske in družinske terapije ter spodbujamo sodelovanje med terapevti, saj verjamemo, da medsebojno sodelovanje pripomore k še bolj učinkovitemu terapevtskemu delu.

Urška Kranjc Jakša, predsednica ZZDTS

XI. študijski dan, sobota, 13. oktober

“ZAKONSKE OBVEZNOSTI IN DOLŽNOSTI TERAPEVTOV”

Milena Marković, odvetnica, dr. Sara Jerebic, spec. ZDT: KAJ PRINAŠA UREDBA GDPR (General Data Protection Regulation) IN DOLŽNOST PRIJAVE KAZNIVIH DEJANJ ORGANOM PREGONA TER PRIČANJE TERAPEVTOV NA SODIŠČU

V prispevku bosta avtorici predstavili Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GPDR), ki se je začela uporabljati 25.5.2018 in določa nova pravila varstva osebnih podatkov, možnost boljšega nadzora posameznika ter strožjo ureditev dolžnosti obveščanja posameznika o obdelavi njegovih osebnih podatkov. (Če bo v septembru na Ministrstvu za pravosodje sprejet tudi nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), bodo predstavljene tudi novosti v povezavi z zbiranjem osebnih podatkov, ki so povezani z izvajanjem terapevtske dejavnosti.) Predstavili bosta dolžnosti prijave kaznivih dejanj organom pregona in pričanja terapevtov na sodišču v kazenskih in civilnih postopkih, izdajanjem mnenj, pisanjem poročil in multidisciplinarnem sodelovanje v povezavi z nasiljem v družini in spolnimi zlorabami.

KRAJ: v Salezijanskem mladinskem centru na Rakovniku, Rakovniška 6, 1000 Ljubljana.

Vabilo na študijski dan

Prijava na študijski dan

Terapevtski model

VEČ

Terapevti in terapevtski centri

VEČ

Publikacije članov

VEČ