Dobrodošli na strani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije

 

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije povezuje člane in terapevtske centre, ki v Sloveniji ponujajo terapevtsko obravnavo posameznikov, parov in družin po modelu relacijske zakonske in družinske terapije.

Na naši strani boste lahko našli vse pomembne informacije glede delovanja Združenja, izobraževanja, članstva v Združenju in pridobivanja strokovnih nazivov. Prav tako boste našli seznam naših članov in terapevtskih centrov po Sloveniji, ki nudijo zakonsko in družinsko terapijo. Vsako leto pripravljamo tudi strokovna srečanja, s katerimi skrbimo za prenos novih znanj in izkušenj med terapevti in zainteresirano javnostjo.

V Združenju zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije si prizadevamo za visoko kakovostno delo s posamezniki, pari in družinami, spodbujamo znanstveni razvoj modela relacijske zakonske in družinske terapije ter spodbujamo sodelovanje med terapevti, saj verjamemo, da medsebojno sodelovanje pripomore k še bolj učinkovitemu terapevtskemu delu.

Urška Kranjc Jakša, predsednica ZZDTS

XI. študijski dan: ZAKONSKE OBVEZNOSTI IN DOLŽNOSTI TERAPEVTOV

V soboto, 13. oktobra, je v prostorih Salezianskega mladinskega centra na Rakovniku potekal XI. študijski dan v organizaciji Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Predavateljici odvetnica Milena Markovič in dr. Sara Jerebic, spec. ZDT, sta v prispevku “KAJ PRINAŠA UREDBA GDPR (General Data Protection Regulation) IN DOLŽNOST PRIJAVE KAZNIVIH DEJANJ ORGANOM PREGONA TER PRIČANJE TERAPEVTOV NA SODIŠČU” predstavili Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GPDR), ki se je začela uporabljati 25.5.2018 in določa nova pravila varstva osebnih podatkov, možnost boljšega nadzora posameznika ter strožjo ureditev dolžnosti obveščanja posameznika o obdelavi njegovih osebnih podatkov. Predstavili sta dolžnosti prijave kaznivih dejanj organom pregona in pričanja terapevtov na sodišču v kazenskih in civilnih postopkih, izdajanjem mnenj, pisanjem poročil in multidisciplinarnem sodelovanje v povezavi z nasiljem v družini in spolnimi zlorabami.

Vabilo na XI. študijski dan

Terapevtski model

VEČ

Terapevti in terapevtski centri

VEČ

Publikacije članov

VEČ